top of page

Wat is KSA?

KSA staat voor ‘Katholieke Studenten Actie’. Als lokale jeugdbeweging organiseren wij activiteiten voor de jongens uit Sijsele. Bij ons is iedereen welkom.  Alle KSA’s binnen onze provincie behoren tot de koepelorganisatie KSA Noordzeegouw, die op zijn beurt onderdeel is van KSA-nationaal. De koepelorganisaties voorzien voor hun KSA’s steun bij de dagelijkse werking en zorgen voor degelijke opleidingscursussen om de oudste leden op te leiden tot een volwaardig KSA-leider. In onze KSA is het verplicht om als leider deze animatorsopleiding te volgen. 

_DSC1576_edited.jpg

Elke zaterdag organiseert onze leidingsploeg activiteiten op het marollenplein in Sijsele. Dit gebeurt telkens van 14 tot 17 uur. Onze bond is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, binnen KSA wordt dit een ban genoemd. Welke bannen er zijn kan u vinden door hier te klikken. 

Hoe werkt KSA?

De K van KSA

De K van KSA staat voor Katholiek, dit wil niet zeggen dat we echt oerkatholiek zijn maar we houden ons wel vast aan de waarden die het met zich meebrengt. Respect en vertrouwen dragen we hoog in het vaandel. We vinden het, als kleine KSA, heel belangrijk dat onze KSA functioneert als een echte groep waarin iedereen zijn bijdrage heeft. We zijn ervan overtuigd dat iedereen uniek is maar dat je pas echt jezelf kan zijn en ontplooien in een groep/KSA-gemeenschap. We accepteren geen individualistische mentaliteit, maar halen voldoening door anderen te helpen en de maatschappij een dienst te verlenen. Als jij gelovig bent of niet, het maakt ons niet uit. 

Uniform is voor ons heel belangrijk, het toont dat we een groep zijn en het is iets wat je met trots draagt. De jongste gasten hoeven alleen een sjaaltje te dragen. Een T-shirt of pull is leuk maar is niet verplicht.  Vanaf de +12 is het dragen van een lichtblauw (!) hemd verplicht, hierop worden alle schildjes genaaid die je krijgt doorheen de jaren. Een hemd kan je kopen op de officiële webshop van de KSA. Sjaaltje, pull & T Shirt zijn te koop bij ons in het lokaal. 

Uniform

Screenshot 2020-09-24 at 16.27.04.png

Onze structuur

KSA Spermalie is een VZW. We maken enkele jaren geleden de keuze om een VZW te worden in plaats van een feitelijke vereniging. Dit zorgt ervoor dat we binnen onze bond goede afspraken hebben en dat er niemand zomaar met ons geld kan gaan lopen. Ook maakt het ons mogelijk om grote evenementen zoals een fuif te organiseren. Onze VZW wordt aangestuurd door onze raad der wijzen, we komen jaarlijks 2 keer samen en bespreken de toestand van onze vereniging. Bij een VZW komt wel veel administratief werk kijken, maar dat hebben we er voor over. 

bottom of page